Linnoitus

Pommita vastustajat kivikasaksi ja pidä oma linna pystyssä!

Tarvitset Javan

Suuri osa Aapelin peleistä on rakennettu Java-tekniikalla, joka ei ole selaimessasi aktivoituna.

Asennus on kertaluontoinen ja nopea. Sen jälkeen kaikki javapelit ja -sisältö ovat käytettävissäsi sekä Aapelissa, että muualla netissä. Lisätietoa Javasta saat parhaiten Javan kotisivulta.

Aapeliranking 600 + 500 - 599 400 - 499 300 - 399 200 - 299 100 - 199 50 - 99 1 - 49

Suositukset

Aapeli suosittelee

Peliohjeet

Pommita vastustajat kivikasaksi ja pidä oma linna pystyssä!
Tärkeää

Netissä ihmiset voivat esiintyä kenenä tahansa. Älä anna henkilötietojasi kenellekään!
Aapelin ylläpito ei koskaan kysy salasanaasi. Älä anna salasanaasi kenellekään!

Aapelin säännöt

Pelin kuvaus

Ryhdy linnanherraksi ja tykitä naapurin linna maan tasalle. Muista aina välillä korjata omaa muuria, sillä tykinkuulia lentää molempiin suuntiin!

Aulatila

Sisäänkirjautumisen jälkeen pääset aulaan. Aulassa on 4 eri tilaa joiden välillä voit siirtyä klikkaamalla aulan yläosassa olevia painikkeita.
Keskustelu: Tässä tilassa voit vain keskustella muiden aulassa olevien henkilöiden kanssa. Keskustelu onnistuu missä tahansa muussakin aulan tilassa mutta muissa tiloissa chat-ikkuna on huomattavasti pienempänä ruudun alaosassa.
Haasta: Täällä voit haastaa muita ihmisiä pelaamaan. Valitse pelin asetukset valikosta, haluamasi vastustaja chat-ikkunan vasemmalla puolella olevasta listasta ja klikkaa "Haasta" painiketta. Jos haastamasi henkilö hyväksyy haasteen, peli alkaa. Jos joku toinen haastaa sinut, ruudun oikeassa reunassa näkyy haastajan nimi ja pelin asetukset. Voit joko hyväksyä tai hylätä haasteen.
Luo/liity peliin: Täällä voit tehdä tai liittyä 3-4 pelaajan peleihin. Pelin luominen onnistuu kuten haastaessa, paitsi että vastustajaa ei erikseen valita. Valitse vain asetukset ja klikkaa Tee uusi peli painiketta. Tällöin siirryt itse suoraan peliin ja peli alkaa kun muita pelaajia saapuu peliin tarvittava määrä. Jo olemassaolevaan peliin voit liittyä valitsemalla pelin oikeassa reunassa olevasta listasta ja klikkaamalla Liity peliin painiketta.
Katso pelejä: Jos et itse halua pelata, voit katsoa muiden pelejä. Valitse vain peli listalta ja klikkaa "Siirry katsomoon" painiketta.
Aulan yläosassa on näiden neljän painikkeen lisäksi muutama valintalaatikko:
Ei haasteita minulle: Jos tämä on ruksitettu, sinua ei voi haastaa peliin. Tämä kannattaa laittaa päälle esimerkiksi jos haluat vain keskustella aulatilassa tai poistut koneeltasi hetkeksi poistumatta pelistä.
Äänimerkki haastettaessa: Jos tämä on ruksitettu, kuulet tuplapiippauksen kun joku toinen haastaa sinua peliin.
Lisäksi äärimmäisen oikealla on Poistu -painike, jolla voit poistua pelistä takaisin Aapelin etusivulle.

Pelaaminen

Pelin tarkoitus on saada tuhottua vastustajien linnoituksia ja pidettyä oma linnoitus kunnossa mahdollisimman pitkään.

Pelin alussa valitaan oma kotilinna omalla alueella olevista linnoista. Oma alue näkyy ruudutettuna. Kun valitset kotilinnasi, se ympäröidään automaattisesti muurilla.

Tämän jälkeen peli koostuu seuraavista osista:

Tykkien asettaminen omaan linnoitukseen:
Voit lisätä tykkejä vain oman linnoituksen muurien sisäpuolelle. Lisättävien tykkien määrä riippuu siitä montako linnaa sinulla on ympäröitynä. Kotilinna on kuitenkin kahden linnan arvoinen. Jos sinulla on siis ympäröitynä kotilinna ja kaksi muuta linnaa, voit asettaa yhteensä 4 tykkiä. Kaikkia tykkejä ei ole pakko laittaa vaan voit keskeyttää tykkien asettamisen Esc-näppäimellä.
Jos sinulla on kolme tai useampi tykki laitettavana, voit vaihtoehtoisesti laittaa tavallisten tykkien sijaan supertykkejä. Oikeaa hiirenpainiketta painamalla voit vaihtaa tavallisten ja supertykin välillä. Supertykit ampuvat normaalien tykinkuulien sijaan punaisia kuulia jotka muureihin osuessaan jättävät maahan palavan kuopan 3 kierroksen ajaksi. Tälläisen kuopan päälle ei pysty rakentamaan uutta seinää.

Ampuminen:
Tänä aikana voit ampua vastustajan linnoituksen muureja ja tykkejä hajalle. Huomaa että ampumisessa on käytössä ainoastaan tykit jotka ovat ampumisen alkaessa ehjien muurien sisäpuolella. Huomaa myös että tykeillä ei voi ampua ennenkuin edellinen niiden ampuma tykinkuula on osunut maahan. Kauas ampumiseen menee siis enemmän aikaa.
Jos jokin tykkisi rikkoutuu vastustajan ampuessa sitä, tykillä ei voi enää ampua millään kierroksella. Hajonnut tykki jää kuitenkin paikalleen pelin loppuajaksi.

Linnoituksen korjaaminen:
Ohjaa rakennuspalikoita hiirellä ja klikkaa hiirtä asettaaksesi palikan. Oikea hiirenpainike kääntää rakennuspalikkaa. Rakennuspalikka on pakko laittaa johonkin ennenkuin saa uuden rakennuspalikan käyttöön. Mikä tahansa oma linna pitää saada ympäröityä ehjällä muurilla. Mikäli rakennusvaiheen päätyttyä sinulla ei ole yhtään linnaa ympäröitynä, oma pelisi päättyy.

Voit keskeyttää rakentamisen kuten tykkien asettamisenkin Esc-näppäimellä jos et halua rakentaa koko rakennusajan loppuun.

Rakennusvaiheen jälkeen siirrytään taas tykkien asettamiseen.

Pelin voittaa pelaaja jolla on viimeisenä ehjä linnoitus jäljellä.

Pelin asetukset

Pelin alapuolella on chat-ikkuna jossa voi keskustella muiden pelaajien tai mahdollisten katsojien kanssa. Mikäli katsojat on sallittu, chat-ikkunan vasemmalla puolella olevan pelaajalistan alla on myös painike katsojan poistamiseksi pelistä. Voit poistaa katsojan pelistä jos hän aiheuttaa häiriötä.

Chatin oikealla puolella on lisäksi seuraavat valintalaatikot ja painikkeet:
Ohjetekstit: Ruksitettuna peli kertoo tarkempia ohjeita siitä mitä missäkin vaiheessa peliä tapahtuu. Kannattaa aluksi pitää päällä ja ottaa sitten pois kun pelin on oppinut.
Rakennusruudukko: Ruksitettuna näyttää oman alueen ruudutettuna rakennusvaiheessa.
3D ammunta: Näyttää ampumisvaiheen 3D-kuvakulmasta ja myös erilaisia animaatioita kuten räjähdykset. Normaalisti ruksitettuna mutta jos koneesi tuntuu hidastuvan liikaa ampumisen aikana, kannattaa tämä ottaa pois päältä.
Äänet: Ruksitettuna soittaa pelin ääniefektit.
Uusi peli: Näkyy vain pelin päätyttyä. Tätä klikkaamalla voit ehdottaa uutta peliä pelaajille. Uusi peli alkaa jos kaikki pelissä mukana olevat pelaajat uuden pelin haluavat.
Poistu: Poistuu pelistä takaisin aulatilaan.