Asiakaspalvelu

Oikealla olevalla lomakkeella voit lähettää tukikyselyn Aapelin käyttäjätukeen. Kuvaile ongelmasi mahdollisimman tarkasti!

Tarkista myös ohjeet ja vika- ja päivitystiedotteet, ennen kuin lähetät viestiä käyttäjätukeen.

Asiakaspalvelu

Vika- ja päivitystiedotteet

Vika- ja päivitystiedotteet

Päivitä Flash Player ensitilassa

15.07.2015 15:35

Adoben Flash -liitännäisestä on löydetty haavoittuvuus.

Jos et ole vielä ladannut uusinta versiota Flash Playeristä, kehotamme päivittämään Flash Playerin ensitilassa Adoben omilta verkkosivuilta. Adoben Flash Playeriä tarvitset Aapelissa esimerkiksi hahmosi muokkaamiseen sekä useimpien yksinpelien pelaamiseen.

Lisää tietoa haavoittuvuudesta löytyy esimerkiksi Viestintäviraston sivuilta.

Aapelissa tänään huoltotöitä aikavälillä 12:00-18:00

19.05.2015 10:10

Aapelissa tehdään huoltotöitä tänään 19. toukokuuta klo 12:00-18:00 välisenä aikana. Tänä aikana Aapelissa saattaa esiintyä käyttökatkoja, jolloin Aapeli ei valitettavasti ole käytettävissä.

Huoltokatko koskee kaikkia sivujamme ja palvelujamme (pelit, foorumit, hahmogeneraattori).

Varoitus: Palvelun luvaton muokkaus

18.05.2015 17:45

Osalle palvelumme käyttäjistä on ilmestynyt "Anonymous Security Team" ponnahdusikkuna palvelussamme. Kyseessä on huijausviesti! Jos törmäät tällaiseen ponnahdusikkunaan, ÄLÄ klikkaa sitä. Kyseisen ponnahdusikkunan klikkaaminen saattaa lähettää viestin tunnuksesi nimissä foorumille tai vaikuttaa hahmonäkymääsi. Vaikka siltä vaikuttaisi, kyseisen ilmoituksen klikkaaminen ei todellisuudessa vaaranna Aapeli-tunnustasi tai asenna virusta koneellesi - hahmotietosi ja salasanasi pysyvät turvassa.

Kehotamme noudattamaan seuraavia 5 neuvoa turvalliseen internetin käyttöön:

1. Valitse vahvoja salasanoja. Varmista että käytät salasanoja, jotka ovat uniikkeja, vahvoja ja joita ei ole helppoa arvata. Valitse salasana, jossa käytät kirjaimia, numeroita, erikoismerkkejä ja isoja- sekä pieniä kirjaimia.
  2. Älä jaa henkilötietojasi tuntemattomille. Älä kerro kenellekään tuntemattomalle koko nimeäsi, osoitettasi tai puhelinnumeroasi netissä. Rajoita itsestäsi jakamaasi tietoa suojellaksesi henkilöllisyyttäsi ja yksityisyyttäsi. Muista myös käyttää yksityisyysasetuksia viisaasti sosiaalisessa mediassa.
  3. Älä lankea kalasteluyrityksiin tai nettihuijauksiin. Huijauksia voi esiintyä sähköposteissa, Facebook-postauksissa ja monissa eri paikoissa. Älä klikkaa linkkejä jotka eivät näytä oikeilta osoitteilta tai jotka sisältävät sanoja jotka näyttävät siansaksalta. Vältä sivustoja ja palveluja jotka tarjoavat ilmaisia taateleita osoitteiden aapeli.com ja playforia.net ulkopuolella.
  4. Käytä viruksentorjuntaohjelmaa, vakoilunesto-ohjelmaa ja palomuuria. Pidä nämä ohjelmat myös ajan tasalla, kuten myös muut sovellukset ja liitännäiset joita käytät (kuten Java ja Flash), jotta ohjelmat pystyvät tunnistamaan viimeisimmät haittaohjelmat ja ovat mahdollisimman turvallisia käyttää.
  5. Suojaa langaton reitittimesi. Langaton verkko voi olla kätevä, mutta se voi myös jättää laitteesi ja tietosi haavoittuvaksi ilman asiallista suojausta.

Tarvitsetko lisää neuvoja tai vinkkejä? Tutustu englanninkieliseen wikihow-sivustoon tai Microsoftin Koko perheen turvallinen internetin käyttäminen sivuun suomeksi.