Opas vanhemmille

Opas vanhemmille

Tämä sivu on tarkoitettu nuorempien käyttäjiemme vanhemmille, infopaketiksi siitä, mikä Aapeli on ja mistä siinä on kyse.

 

KOKO PERHEEN PELIPALVELU

Aapeli on nettipelipalvelu, jota käyttävät lähes kaiken ikäiset ihmiset. Yli 30 prosenttia käyttäjistämme on yli 30-vuotiaita. Kaikkien käyttäjiemme keski-ikä on noin 19 vuotta. Aapeli on yksi Suomen suurimpia ja tunnetuimpia verkkopalveluita.

Sivustollamme voi pelata hauskoja nettipelejä suoraan nettiselaimella. Suurin osa peleistämme on aihepiiriltään klassisia: shakki, biljardi, minigolf, tammi, ja niin edelleen. Pelimme eivät ole raakoja väkivaltapelejä.

Aapeli on suurelta osin täysin ilmainen. Sitä voi käyttää vierasnimimerkillä, ilman rekisteröitymistä. Rekisteröimällä oman nimimerkin, saa käyttöönsä lisäpalveluja. Rekisteröityminen on ilmaista ja henkilötiedot pysyvät suojattuna ja vain Aapelia ylläpitävän yhtiön tiedossa.

 

YHTEISÖ TÄRKEÄ OSA PALVELUA

Monet Aapelin peleistä ovat moninpelejä eli niitä ei välttämättä pelata yksin, vaan myös toisia nettisurffareita vastaan. Pelaajan vastustaja esimerkiksi minigolfissa tai shakissa ei siis ole tylsä tietokoneohjelma, vaan ihan oikea nettisurffari jostain päin Suomea - tai maailmaa.

Monet käyttäjämme ovatkin saaneet Aapelista uusia verkkoystäviä, kun he ovat tutustuneet toisiinsa pelaamisen lomassa. Onpa tietoomme tullut jopa yksi avioliitto, jonka ovat solmineet ihmiset, jotka alunperin tapasivat Aapelissa!

 

TURVALLISUUS

Palvelumme iloisesta käyttötarkoituksesta huolimatta olemme tietoisia, että Aapelia käyttävät sadattuhannet suomalaiset joka kuukausi ja kuten ulkona kadulla, Aapelissakin vastaan saattaa tulla kuka tahansa. Palvelumme aktiivikäyttäjien joukosta valitut nk. sheriffikäyttäjät valvovat keskusteluja peliauloissa ja foorumeilla. He heittävät ulos sopimatonta kieltä käyttävät pelaajat ja poistavat foorumeilta asiattomat viestit.

Korostamme tässä - ja myös esimerkiksi peliemme yhteydessä - sitä, että alaikäisten ei pidä kertoa Aapelissa kenellekään omia henkilötietojaan. Käyttäjien ei pidä myöskään koskaan kertoa kellekään salasanaansa, jotta oma käyttäjätunnus pysyy vain omassa käytössä.

 

ILMAISUUS/MAKSULLISUUS

Suurinta osaa Aapelin palveluista voi käyttää täysin ilmaiseksi.

Luonnollisesti Aapelin kaltaisen verkkopalvelun ylläpito ja kehitys ei ole ilmaista. Osa Aapelin palveluista onkin maksullisia. Käyttäjät voivat ostaa Aapelin omaa valuuttaa, taateleita, joilla voi muun muassa hankkia hauskoja lisätoimintoja peleissä tai koristella virtuaalihahmoa, joka on kunkin käyttäjän visuaalinen ilmentymä palvelussa.

Virtuaalikoristelu on nykyään hauska harrastus ympäri maailmaa. Pukemalla omaa "virtuaalista paperinukkea", saa itselleen oman, persoonallisen hahmon Aapeli-yhteisöön.

Nämä ominaisuudet ovat tärkeitä kaikille niille, jotka viihtyvät Aapelissa ja saavat sen kautta uusia verkkoystäviä.

 

YMPÄRISTÖYSTÄVÄLLISTÄ

Aapelissa touhuaminen - virtuaalihahmon rakentaminen ja pelien pelaaminen - ei kuormita luontoa! Perinteiset lelut ja tietokonepelit vaativat fyysisen tuotteen, joka ensin valmistetaan tehtaassa, sen jälkeen kuljetetaan ympäri maailmaa, ja käyttöikänsä päätteeksi heitetään kaatopaikalle. 

YHTIÖ AAPELIN TAKANA

Aapelin ylläpidosta ja kehityksestä vastaa suomalainen Namida Diamond Factory Ltd. Yhtiö on perustettu vuonna 2001 ja se työllistää tällä hetkellä täysipäiväisesti kymmeniä suomalaisia. Lisätietoa yhtiöstä löydät sen www-sivuilta osoitteesta namida.fi.