Yatzy

Aulatila

Pelin käynnistyttyä päädyt suoraan aulatilaan, jossa vasemmalla näet muut käyttäjät ja oikealla käynnissä olevat pelit. Keskellä on iso ikkuna jolla voit keskustella muiden aulassa olevien ihmisten kanssa.

Yläpuolella on pelin aloittamiseksi tarvittava haastamistila. Säädä pelin asetukset mieleiseksesi, valitse vasemman reunan listasta haluamasi vastustaja ja klikkaa "Haasta valittu pelaaja" painiketta. Peli alkaa vastustajan hyväksyessä haasteen. Vastaavasti muut käyttäjät voivat haastaa sinua peliin. Saadessasi haasteen, se näkyy keskusteluikkunan yläpuolella ja voit valita hyväksytkö vai hylkäätkö sen.

Mikäli haluat seurata muiden pelejä, valitse peli oikean reunan pelilistasta ja klikkaa listan alla olevaa "Katso valittua peliä" painiketta.

Taatelipelit

Yatzy-peliä voit pelata myös taatelipanoksilla, jolloin molemmat pelaajat maksavat tietyn panoksen ja voittaja saa koko potin.

Haluatessasi pelata panoksin, klikkaa ruksi yläreunassa olevaan "Pelaa taateleilla" ruutuun. Tällöin pelin asetuksiin ilmestyy uusi asetus, jolla voit asettaa pelipanoksen. Taateleilla pelaavat käyttäjät on merkitty vasemmanpuoleisessa listassa taatelin kuvalla nimimerkkinsä vieressä.

Taatelipelin valinneet voivat haastaa vain muita taateleista pelaavia.

Pelaaminen

Pelin alkaessa nopat ja pistepaperi ilmestyvät näytölle. Pistepaperissa näkyvät sekä omat pisteesi (vasemmalla) että vastustajasi pisteet (oikealla). Alapuolella on keskustelutila jossa voit jutella vastustajasi kanssa.

Pelaajat pelaavat peliä vuorotellen. Omalla vuorolla heität ensin kaikkia viittä noppaa ja halutessasi vielä kahdesti vapaavalintaisia noppia uudelleen.

Kun olet saanut nopilla sopivan yhdistelmän, voit sijoittaa sen pistepaperiisi haluamallesi riville klikkaamalla sitä hiirellä. Pelin aikana kullekin riville voi sijoittaa tuloksen vain kerran. Jos saat nopat näyttämään esimerkiksi lukuja 4-1-2-2-4, kannattaa tulos sijoittaa vaikkapa "Kaksi paria" riville jolloin saat 12 pistettä (4+4+2+2=12). Jos tuloksen sijoittaa riville joka ei vastaa noppien näyttämää lukemaa, saa kyseiselle riville 0 pistettä. Eli jos esimerkiksi yrität sijoittaa noppia 4-1-2-2-4 riville "Kolme samaa", kyseisen rivin pistemääräksi tulee nolla, koska nopat eivät osoita kolmea samaa.

Kun molemmat pelaajat ovat sijoittaneet tuloksen jokaiselle riville, peli päättyy ja voittaja on se, joka sai kerättyä enemmän.

Huomaa että jokaisella vuorolla pelaajalla on käytössään tietty aika - kun se on kulunut loppuun, peli valitsee automaattisesti jonkin rivin pistepaperista ja vuoro siirtyy vastustajalle.