Tietyö

Ohjeet

Pelin kuvaus

Nyt tarvitaan tiemestaria, joka suoristaa mutkat ja korjaa liikenneympyrät. Tiemestari tarvitsee aivoja ja nopeita ratkaisuja, sillä aikaa on rajallisesti!

Pelin idea

Tehtäväsi on toimia tiemestarina ja huolehtia siitä, että tie valmistuu työmaan vasemmassa laidassa olevasta lähtöpisteestä oikeassa laidassa näkyvään päätepisteeseen. Tarvitset nopeita älynystyröitä, sillä aikaa tien kuntoon saamiseen on vain rajallisesti.Ohjaus

Siirrät työmaalla näkyviä tien osia hiirellä: klikkaa osaa hiiren vasemmalla painikkeella, pidä painike pohjassa ja siirrä osa haluamaasi
paikkaan. Hiiren oikealla painikkeella klikkaamalla saat käännettyä osan toiseen asentoon.Sääntöjä ja esimerkkejä

Tiessä ei saa olla katkoksia eikä aukkoristeyksiä, mutta huomaa, että sinun ei välttämättä tarvitse käyttää kaikkia paloja ehjän tieyhteyden rakentamiseen. Työmaalla voi myös olla esteitä, jotka tien on kierrettävä. Osa tiepaloista on punareunaisia: näitä paloja ei voi siirtää eikä kääntää, mutta niiden kautta tien on kuitenkin pakko kulkea.

Ei näin:

Tiessä ei saa olla katkoksia.

Tie ei saa loppua kesken mistään kohtaa. Ratkaise risteysongelmat silmukoilla ja liikenneympyröillä.

Tien täytyy kulkea kaikkien kiinteiden (punaisin reunoin varustettujen) palojen kautta.

Mikäli saat tien valmiiksi ennen ajan loppumista, pääset seuraavaan, edellistä haastavampaan kenttään. Mitä nopeammin rakennat, sitä enemmän saat pisteitä. Eri vaikeustasojen parhaat tiemestarit näet pelin oikeasta laidasta.

Hauskaa tietyötä!