Super Puolustus

Ohjeet

Pelin kuvaus

Pelin tarkoituksena on puolustautua päälle vyöryvää ötökkäarmeijaa vastaan. Käytössäsi on arsenaali aseita ja rakennuksia jotka tehoavat eri tavalla erilaisiin ötököihin.


Aulatila

Peli alkaa aulatilasta missä näkyy 8 erilaista karttaa. Ensimmäisellä kerralla voit pelata vain ensimmäistä karttaa. Muut kartat tulevat pelattaviksi kun selvität tietyn tason edellisistä kartoista. Kun viet hiiren kartan päälle, saat näkyviin kyseisen kartan parhaat tulokset. Jos pelaat Aapeli-tunnuksella, näet myös oman henkilökohtaisen ennätyksesi kyseisessä kartassa. Klikkaa karttaa aloittaaksesi pelin.


Pelaaminen

Pelin tarkoituksena on estää ruudun ylälaidasta lähtevien ötököiden pääseminen ruudun alalaitaan. Ötökät seuraavat pelialueella olevaa tietä ja aina jos ötökkä pääsee tien loppuun, menetät energiaa. Peli päättyy kun oma energiasi on lopussa. Matkalla tuhotuista ötököistä puolestaan saat rahaa jolla voit rakentaa uusia rakennuksia.

Ötökät lähtevät aina liikkeelle joukkoina ja seuraavan joukon lähtöaika näkyy ruudun ylälaidassa. Mikäli tunnet olevasti valmis uuteen ötökkölaumaan jo ennen ajan loppumista, voit klikata yläreunan ajan vieressä olevaa vihreää painiketta, jolloin uusi lauma lähtee liikkeelle saman tien.


Rakentaminen ja tutkiminen

Ötököitä voi tuhota rakentamalla erilaisia puolustusrakennelmia teiden viereen ja teille. Rakennuksia voit tehdä valitsemalla haluamasi rakennustyypin oikean reunan valikosta ja sitten asettamalla sen pelialueelle. Rakennus valmistuu itsestään ja alkaa automaattisesti ampumaan ötököitä heti valmistuttuaan. Huomaa että eri rakennuksilla on erilaisia rakennusaikoja ja tulinopeuksia.

Oikeasta laidasta löytyy myös "Tutki" valikko. Kun olet kerännyt tarpeeksi rahaa, voit tutkia käyttöösi tehokkaampia aseita. Tutkimukseen menee myös aikaa, mutta tutkimustyön päätyttyä uusi ase ilmestyy normaaliin rakennusvalikkoon.


Rakennusten parantaminen ja myyminen

Aina ei tarvitse rakentaa uusia rakennuksia puolustusta parantaakseen, vaan myös olemassa olevia rakennuksia voi parantaa. Valitse hiirellä klikkaamalla jokin rakennus pelialueelta. Tällöin oikeaan reunaan ilmestyy valikko, josta voit muuttaa tätä kyseistä rakennusta. Rakennuksesta riippuu millaisia parannuksia siihen pystyy tekemään. Huomaa että kun parannusta valmistetaan, kyseinen rakennus ei ammu ötököitä. Joten kannattaa valita huolella aika jolloin parannuksia tekee.

Parannusten lisäksi voit kunkin rakennuksen kohdalla erikseen valita ammuttavan kohteen. Tämän avulla voit optimoida puolustustasi. Tarvittaessa aseen voit myös ottaa pois päältä jolloin se ei ammu ötököitä ennenkuin se kytketään uudestaan päälle.

Mikäli jokin rakennus tuntuu turhalta, voit myydä sen klikkaamalla "->$" painiketta. Saat osan rakennukseen käytetyistä rahoista takaisin. Rakennuksen voi myydä myös jo siinä vaiheessa, kun sitä vasta rakennetaan.


S.W.A.T. -aseet

Oikean reunan valikosta löytyy myös SWAT-valikko. Nämä neljä asetta ovat kertakäyttöisiä aseita joita voit kutakin käyttää vain kerran yhden pelin aikana. Aseiden käyttö maksaa Aapelin taateleita, hinnat näet pelissä.

- Satelliitti Laser: Pysäyttää ja tuhoaa yksittäisen ötökän 100% varmuudella. Saat itse valita kohteen.
- Ydinpommi: Tiputtaa kentälle ydinpommin joka yleensä tuhoaa kaikki ruudulla olevat ötökät tai ainakin vie niiltä huimasti energiaa. Ydinpommin jälkeen jää säteily joka vielä vie energiaa myös seuraavissa kentissä tulevilta ötököiltä. Vaarana kuitenkin on että ydinpommi tuhoaa myös omia rakennuksiasi jolloin ne pitää vain myydä pois ja rakentaa uudet tilalle.
- Ilmaisku: Alhaalta ylöspäin pelialueen yli pyyhkivä ilmaisku joka vie paljon energiaa alle jääviltä ötököiltä.
- Jäädytys: Ei tee vahinkoa ötököille mutta jäädyttää ne kaikki paikalleen joksikin aikaa. Tämä antaa aseillesi lisäaikaa moukaroida ötököiden energiaa pois.

Mikäli jostain syystä jätät jo ostetut Laserin tai Ydinpommin käyttämättä, se jää sinulle varastoon. Voit käyttää sen myöhemmin vaikka seuraavassa pelissä ilman että sinun tarvitsee maksaa siitä taateleita uudestaan. Ilmaisku ja Jäädytys sen sijaan käynnistyvät heti oston tapahduttua, joten niitä ei voi olla varastossa.


Pisteytys

Jokaisesta tuhotusta ötökästä saa pisteitä riippuen siitä millä tasolla peli on. Tämän lisäksi, jos viimeisen kuoliniskun ötökälle antaa nuolitornin nuoli, tykki tai myrkkypilvi, saat lisäpisteitä. Jos taas viimeisen iskun antaa raketti, laser tai sähköisku, saa pisteitä hieman normaalia vähemmän.