Super Poks

Ohjeet

Pelin kuvaus

Poksin kehittyneempi versio, jossa runsaasti uusia ominaisuuksia ja erilaisia pelimuotoja. Valitse mieluisin pelitapa ja poksauttele palloja alas vähintään kolmen pallon ketjuissa. Superhauskaa superpoksuttelua!

Pelin aloittaminen

Super Poksissa on kolme eri pelityyppiä. Normaali Poks-pelitapa, arcade-pelimuoto ja aikarajoitettu peli. Lisäksi jokaisessa pelitavassa on 4 eri vaikeusastetta joten erilaisia pelitapoja on yhteensä 12. Voit aloittaa haluamasi tyylisen pelin klikkaamalla vastaavaa "Aloita"-painiketta.

Eri vaikeusasteet eroavat toisistaan pallojen koossa. Helpolla tasolla pallot ovat isoja, vaikealla tasolla pallot ovat pieniä. Pallojen koko vaikuttaa suoraan siihen paljonko palloja mahtuu ruudulle, joten vaikeammilla tasoilla palloja on ruudulla enemmän poksauteltavana.Pelaaminen

Pelissä ammutaan erivärisiä palloja ruudun alareunasta ylöspäin. Ammuttu pallo voi matkan varrella kimmota pelialueen reunoista. Kun pallo osuu muihin ruudulla oleviin palloihin tai ruudun yläreunaan se jää siihen. Mikäli juuri ammuttu pallo muodostaa muiden ruudulla olevien pallojen kanssa kolmen tai useamman samanvärisen pallon ryhmän, kyseiset pallot poksahtavat pois ruudulta. Myös pallot jotka jäävät tyhjän päälle roikkumaan (eli eivät ole kiinni pelialueen yläreunassa tai muissa palloissa) tippuvat pois pelialueelta.

Tarkoitus on saada koko pelialue tyhjennettyä palloista ennenkuin ammuttavat pallot loppuvat. Mikäli onnistut, pääset seuraavaan vaikeampaan tasoon. Tasot vaikeutuvat sekä niin että eriväristen pallojen määrä lisääntyy ja myös ammuttavana olevien pallojen määrä vähenee. Peli loppuu kun ammuttavat pallot loppuvat. (Peli loppuu myös jos pelialue täyttyy palloista.) Pelin loputtua voit aloittaa uuden pelin klikkaamalla vasenta hiiren painiketta pelialueen päällä. Oikeaa painiketta klikkaamalla pääset takaisin alkuvalikkoon missä voit valita uuden vaikeusasteen.

Pisteytys: Jokaisesta poksautetusta pallosta tulee kaksi pistettä ja poistippuvista yksi. Lisäksi jokaisen selvitetyn tason jälkeen saat lisäpisteitä jäljelle jääneiden pallojen määrä kerrotuna tason numerolla +2. Eli esimerkiksi viidennen tason loputtua saat 7 lisäpistettä jokaisesta ampumatta jääneestä pallosta.

Arcade-pelimuoto


Arcade-peliä pelataan kuten normaaliakin peliä mutta kentällä on satunnaisia erikoispalloja ja bonuksia. Lisäksi ammuttava pallo on välillä jokin erikoinen, kuten pommi tai vastaava.

Ruudulla olevat bonuspallot, jotka aktivoituvat, kun ne saadaan tiputettua pois pelialueelta:
Mansikka: 50 lisäpistettä
Banaani: 100 lisäpistettä
Kirsikka: 250 lisäpistettä
Kolikko: 1000 lisäpistettä
B+: Lisää palloja
Nuoli ylös: Suoraan seuraavalle tasolle
Pallorivistö: Muuttaa ruudulla olevat pallot niin että jokaisella rivillä on vain yhtä väriä
Metallipalkki: Este jota ei voi tiputtaa pois ruudulta

Ammuttavat bonuspallot:
Sateenkaari: Vastaa minkä tahansa väristä palloa tai vaikka kaikkia värejä yhtä aikaa. Tällä voi siis saada kerrallaan useita erivärisiä palloja poksahtamaan pois ruudulta
Sirkkeli: Tuhoaa kaiken tielleen osuvan paitsi metallipalkit. Katoaa osuessaan toisen kerran mihin tahansa seinään
Pommi: Räjäyttää palloja pois ruudulta
Punainen pommi: Kuin pommi mutta tuhoaa palloja suuremmalta alueelta ja voi myös tuhota metallipalkkeja
Pallokasa: Synnyttää ruudulle lisää palloja

Aikarajoitettu pelimuoto

Aikarajoitettu peli toimii pohjimmiltaan myös hyvin samalla tavalla kuin normaali pelimuoto. Ammuttavien pallojen määrää ei ole rajoitettu vaan peli päättyy jos kenttää ei saa tyhjäksi ennen ajan loppumista. Tässä pelimuodossa voit ampua useampia palloja liikkeelle yhtä aikaa eikä siis tarvitse odottaa että edellinen pallo törmäisi ja pysähtyisi johonkin.

Koska tässä pelimuodossa ei pallojen määrää ole rajoitettu, ei ruudulle ammutuista palloista saa pisteitä niiden poksahtaessa tai tippuessa pois. Ruudulla jo tason alussa olevista palloista saa kuitenkin pisteitä normaalisti.Tekstit ja toiminnot pelin aikana

Pelin aikana ruudun oikeassa laidassa on näkyvissä seuraavia tietoja:

Pelitapa: Alussa valittu pelitapa
Vaikeusaste: Alussa valittu vaikeusaste
Palloja: Näyttää montako palloa sinulla vielä on ammuttavana
Aikaa: Näyttää paljonko sinulla on vielä on aikaa ampuilla palloja
Taso: Nyt pelattavan tason järjestysnumero
Pisteet: Tähän mennessä saadut pisteet
Paras tulos: Käynnissä olevan pelitavan ja vaikeusasteen kaikkien aikojen paras tulos

Tekstien alla on seuraavat valintalaatikot. Näiden arvot tallettuvat ja seuraavalla kerralla peliin tultaessa ne ovat oletusarvoisesti samoissa asetuksissa kuin viimeksi pelistä lähtiessäsi:

Taustakuva: Voit valita haluatko taustakuvan vai pelkän väriliukutaustan (vieressä olevasta alasvetovalikosta voit valita myös muuttaa taustakuvan tummemmaksi tai vaaleammaksi makusi mukaan)
Läpinäkyvyys: Kytkee pallojen ja bonusten läpinäkyvyyden päälle tai pois (mikäli peli toimii hitaasti, kytke läpinäkyvyydet pois)
Kimaltelut: Kytkee pallojen kimaltelut päälle/pois
Apukuviot: Mikäli sinulla on vaikeuksia erottaa eri pallojen värit toisistaan, voit tästä klikata apukuviot pallojen päälle
Äänet: Kytkee äänet päälle/pois

Oikeassa alakulmassa on seuraavat toimintopainikkeet:

Tauko: Laittaa pelin tauolle (vain aikarajoitetussa pelissä)
Luovuta: Keskeyttää menossa olevan pelin
Takaisin: Palaa aulatilaan