Räsypokka

Ohjeet

Pelin kuvaus

Nyt testataan miten pokerisi pitää! Valitse vaikeustaso, osta pelimerkkejä ja istu pöytään. Omalla vuorollasi voit päättää oletko mukana, luovutatko kierroksen tai kenties pääset korottamaan!Toiminnot aulassa

Sisäänkirjautumisen jälkeen voit keskustella muiden "aulassa" olevien pelaajien kanssa, tehdä uuden pelin tai liittyä jo olemassa olevaan peliin.Uuden pelin luominen

Anna pelille nimi (voit jättää ko. kohdan myös tyhjäksi). Jos haluat, voit antaa pelille myös salasanan, jolloin vastapelaajaksi pääsevien on tiedettävä salasana. Salasanatoiminto on kätevä, jos haluat esim. pelata vain tietyn kaveriporukan kesken.

Voit valita teetkö pöydästä kahden, kolmen vai neljän pelaajan pöydän. Samoin voit valita käytetäänkö pelissä jokereita (0-4 kpl).

Peli käynnistyy painamalla "Mene uuteen tyhjään pöytään" -painiketta. Tämän jälkeen sinun täytyy odottaa hetki, että muut pelaajat liittyvät pöytääsi, minkä jälkeen itse peli alkaa.Tehtyyn peliin liittyminen

Valitse pöytä -listauksessa näet jo tehdyt pelit, jotka odottavat vastapelaajaa/vastapelaajia. Valitse haluamasi peli ja klikkaa "Liity valittuun pöytään" -painiketta peliin liittyäksesi. Huomaa että [SS] -merkintä pelin nimen edessä tarkoittaa, että ko. peliin sisäänpääsy edellyttää pelin tekijän asettaman salasanan tietämistä.Pelaaminen

Kun pöydän pelipaikat ovat täyttyneet, peli alkaa. Jokaisella pelaajalla on alussa 300 euroa virtuaalista rahaa. Pelissä on yksi korttien vaihtokierros ja sen jälkeen tapahtuu panosten korotus. Kukin pelaaja laittaa kierroksen alussa 100 euroa alkupanokseksi.

Pelin aikana pelaajat voivat jutella toisilleen klikkaamalla Puhu-painiketta. Poistu-painike vie pelaajan pois käynnissä olevasta pelistä, takaisin aulatilaan.

Klikkaa saamistasi korteista niitä, jotka haluat vaihtaa. Mikäli sinulla ei ole yhtään kuvakorttia, voit vaihtaa kaikki korttisi, muutoin sinun on jätettävä vähintään yksi jaossa saamasi kortti käteesi.

Kun olet valinnut kortit, jotka haluat vaihtaa, klikkaa Vaihda-painiketta. Voit myös pitää kaikki jaossa saamasi kortit, klikkaamalla Pidä kaikki -painiketta.

Kun vaihtokierros on tehty, on panosten korottamisen vuoro. Ensimmäisenä korotusvuorossa oleva pelaaja lisää alkupanokseen haluamansa summan (0-100 euroa) tai luovuttaa ko. kierroksen. Seuraavana korotusvuorossa oleva pelaaja maksaa edellisen pelaajan tekemän korotuksen ja voi myös lisätä sen päälle vielä 0-100 euroa, tai luovuttaa kierroksen, jne. jatketaan kunnes kaikki 2-4 pelaajaa ovat tehneet korotuksensa tai luovuttaneet kierroksen.

Korotuskierroksen jälkeen ei uusia korotuksia enää hyväksytä, mutta niiden pelaajien, joiden oman korotusvuoron jälkeen on tehty vielä lisäkorotuksia, on luonnollisesti maksettava korotettu summa panokseen - tai luovutettava ko. kierros.

Kun kaikki korotukset on tehty, on korttien katsomisen aika. Kaikkien pelaajien, paitsi niiden jotka luovuttivat ko. kierroksen, kortit näytetään (ei kuitenkaan siinä tapauksessa että kaikki paitsi yksi pelaaja luovuttivat) ja arvokkaimman käden omaava pelaaja voittaa kaikki kierroksen potissa olevat rahat.Vaatteet

Mikäli pelaajan omistama rahasumma menee pelikierroksen jälkeen nollaan tai miinukselle, on hänen luovuttava yhdestä vaatekappaleesta. Vaatekappaletta vastaan hän saa 200 euroa uutta pelirahaa. Mikäli pelaajalta loppuvat sekä rahat että vaatteet, putoaa hän hävinneenä kokonaan pois pöydästä (paluu takaisin aulatilaan tapahtuu Poistu-painikkeesta). Vastaavasti pelaajan voittaessa paljon rahaa, saa hän 200 euroa vastaan menettämiään vaatekappaleita takaisin ylleen.Pokerikäsien arvojärjestys

Pokerikädet ovat arvojärjestyksessä (arvokkaimmasta alkaen) seuraavat:

Viisi samaa
Viisi samanarvoista korttia (mahdollinen vain jos pelissä on jokereita käytössä)
esim. hertta-6, ruutu-6, pata-6, risti-6, jokeri

Värisuora
Kaikki kortit samaa maata ja arvoiltaan peräkkäisiä
esim. ruutu-8, ruutu-9, ruutu-10, ruutujätkä, ruuturouva

Neljä samaa
Neljä samanarvoista korttia
esim. pata-3, ruutu-3, risti-3, hertta-3 ja jokin viides kortti

Täyskäsi
Kolme samanarvoista korttia ja pari
esim. ruutu-10, pata-10, hertta-8, ruutu-8, risti-8

Väri
Kaikki kortit samaa maata
esim. hertta-4, hertta-6, hertta-10, herttajätkä, herttakuningas

Suora
Kaikki kortit arvoiltaan peräkkäisiä
esim. risti-3, ruutu-4, risti-5, hertta-6, pata-7

Kolme samaa
Kolme samanarvoista korttia
esim. ruutujätkä, herttajätkä, patajätkä ja kaksi jotain muuta korttia

Kaksi paria
esim. ruutu-8, hertta-8, pata-5, hertta-5 ja yksi jokin muu kortti

Pari
Kaksi samanarvoista korttia
esim. hertta-5, pata-5 ja kolme jotain muuta korttia

Hai
Ei mitään edellämainituista.

Samanlaisten pokerikäsien ollessa vastakkain, voiton ratkaisee arvokkain pokerikäteen kuuluva kortti, eli esim. kolme samaa -käsien ollessa vastakkain on voittaja se käsi, jossa kolme samaa -kortit ovat arvokkaampia (eli isompi numero). Saman numeron ollessa kyseessä ratkaisee maiden välinen paremmuusjärjestys: hertta, ruutu, risti, pata.