Puolustus

Pelin kuvaus

Pelin tarkoituksena on puolustautua päälle vyöryvää ötökkäarmeijaa vastaan. Käytössäsi on arsenaali aseita jotka tehoavat eri tavalla alati hyökkääviä örkkejä vastaan. Pelissä on neljä vaikeustasoa ja kussakin runsaasti suoritustasoja. Kiireesti asemaan - ne tulevat jo!

Aulatila

Sisäänkirjautumisen jälkeen pääset aulatilaan, jonka yläosassa näkyy kaikkien aikojen, kuukauden, viikon ja päivän parhaat tulokset. Jos olet rekisteröitynyt käyttäjä, näiden alapuolella näkyy myös oma henkilökohtainen paras tuloksesi.

Parhaiden tulosten alapuolella on neljä painiketta, yksi kullekin pelin vaikeusasteelle. Kun viet hiiren jonkin painikkeen päälle, näytön yläosan pistelistassa näkyvät kyseisen vaikeusasteen parhaat tulokset. Klikkaamalla painiketta voit aloittaa pelin kyseisellä vaikeusasteella.

"Poistu"-painikkeella pääset takaisin Aapelin etusivulle.

Pelaaminen

Pelin tarkoituksena on estää ruudun ylälaidasta lähtevien ötököiden pääseminen ruudun alalaitaan. Ötökät seuraavat pelialueella olevaa tietä. Ötököitä voi tuhota rakentamalla erilaisia puolustusrakennelmia teiden viereen ja teille.

Ruudun oikean reunan yläosassa näkyy millä tasolla olet ja kauanko on vielä aikaa, ennen kuin seuraava ötökkäaalto lähtee liikkeelle. Lisäksi näiden tietojen alapuolella näkyy paljonko sinulla on pisteitä, rahaa ja elämiä. Aina, kun jokin ötökkä pääsee ruudun alalaitaan, menetät yhden elämän. Peli päättyy, kun elämät loppuvat.

Rakentaminen ja tutkiminen

Oikeassa reunassa keskellä on rakennus- ja tutkimusvalikko. Voit siirtyä näiden välillä klikkaamalla "Rakenna" ja "Tutki" painikkeita. Sekä rakentaminen, että tutkiminen vaatii rahaa. Rakennuksia ei voi rakentaa, eikä tutkimustöitä aloittaa, jos rahaa ei ole tarpeeksi. Lisää rahaa saa tappamalla ötököitä.

Rakennusvalikossa on lueteltu 8 erilaista rakennusta, valitse haluamasi klikkaamalla sitä. Tällöin myös ilmestyy näkyviin kuvaus siitä, mitä kyseinen rakennus tekee. Tämän jälkeen valitse vain rakennukselle paikka pelialueelta. Rakennuksen ympärillä leijuva ympyrä kertoo, kuinka pitkälle rakennus voi ampua. Kun olet sijoittanut rakennuksen paikalleen, sitä aletaan rakentamaan. Kun rakennus on valmis, se alkaa heti ampumaan kantomatkan päässä olevia ötököitä.

Huomaa, että kaikki rakennukset eivät ole heti pelin alussa käytettävissä, vaan osa pitää tutkia ensin. Siirry tutkimusvalikkoon ja valitse rakennus, jonka haluat tutkia. Tutkimustöihin menee kuitenkin aikaa verrattain paljon ja vain yksi tutkimustyö voi olla kerrallaan käynnissä.

Rakennusten parantaminen ja myyminen

Aina ei tarvitse rakentaa uusia rakennuksia puolustustaan parantaakseen. Myös olemassa olevia rakennuksia voi parantaa. Valitse hiirellä klikkaamalla jokin valmiiksi rakennettu rakennus. Tällöin oikeaan reunaan ilmestyy valikko, josta voit muuttaa tätä kyseistä rakennusta.

Valitsemalla "Tee rakennukseen parannuksia", voit muuttaa rakennuksen esimerkiksi tuhovoimaisemmaksi, nopeammaksi tai pidemmälle ampuvaksi. Erilaiset mahdolliset parannukset riippuvat rakennuksen tyypistä. Myös parannusten rakentaminen vie aikaa ja rahaa. Sinä aikana, kun parannusta rakennetaan, ei kyseinen rakennus ammu ötököitä.

Valitsemalla "Valitse ammuttava kohde", voit valita mitä ötököitä kyseinen rakennus ampuu. Normaalisti kaikki rakennukset ampuvat aina pisimmälle ehtinyttä ötökkää, mutta tästä voit muuttaa tietyn rakennuksen ampumaan esimerkiksi aina heikointa tai vahvinta ötökkää.

Mikäli jokin rakennus tuntuu turhalta, voit myydä sen klikkaamalla "Myy" painiketta. Saat osan rakennukseen käytetyistä rahoista takaisin. Rakennuksen voi myydä myös jo siinä vaiheessa, kun sitä vasta rakennetaan.

Pisteytys

Jokaisesta tuhotusta ötökästä saa pisteitä saman verran, kuin mikä on käynnissä oleva taso. Tämän lisäksi, jos viimeisen kuoliniskun ötökälle antaa nuolitornin nuoli, saa yhden lisäpisteen. Jos taas viimeisen iskun antaa raketti, saa pisteitä yhden normaalia vähemmän.

Esimerkkeinä:
Ötökän tuhoaminen tasolla 4 tykkitornilla: 4 pistettä
Ötökän tuhoaminen tasolla 1 nuolitornilla: 2 pistettä
Ötökän tuhoaminen tasolla 20 raketilla: 19 pistettä

Pelin asetukset

Pelin aikana oikeassa alalaidassa on pelin asetukset:

• Äänet: Voit kytkeä pelin äänet päälle tai pois
  • Täysi grafiikka: Jos peli tuntuu hitaalta tai nykii, kokeile kytkeä tämä pois päältä
  • Rakennusruudukko: Jos tämä on kytketty päälle, rakennuksen sijaintia valitessa pelialueella näkyy vihreä ruudukko ilmaisemassa, mihin kohtaan voi rakentaa
  • Ötököiden kunto: Näyttää, paljonko kullakin ötökällä on vielä elinvoimaa jäljellä
Asetusten lisäksi oikeassa alareunassa on joitakin painikkeita:
  • Tauko/Jatka: Asettaa pelin tauko-tilaan tai jatkaa peliä
  • Uusi peli: Aloittaa uuden pelin, näkyy vain pelin päätyttyä
  • Takaisin: Palaa takaisin pelin aulatilaan