Palatris

Ohjeet

Pelin kuvaus

Klassisen Tetriksen kehittyneempi versio, jossa voit valita neljän eri pelimuodon välillä. Voit pelata toisia vastaan tai kokeeksi parina kaverisi kanssa. Käännä ylhäältä tippuva palikka oikeaan asentoon ennenkuin se koskettaa maata. Peli loppuu kun palikkapino täyttyy.

Aulan valinta

Voit valita kolmesta eri pelitavasta: Yksinpeli, tiimipeli kaverin kanssa tai kaksinpeli toista pelaajaa vastaan. Klikkaa vastaavaa painiketta päästäksesi haluamaasi aulaan.Asetukset

Aulanvalintatilassa voit myös säätää pelin asetuksia: Grafiikan tyyliä, ohjausnäppäimiä sekä palikan kääntymissuuntaa. Näihin ei välttämättä tarvitse koskea ollenkaan ja erityisesti kääntymissuunnan valinta on vain pro-pelaajille.Aulat

Yksinpeliaula

Voit valita kahdesta eri pelimuodosta. Normaali peli tai maratooni. Maratooni on muuten sama kuin normaali peli mutta peli vaikeutuu huomattavasti normaalia peliä hitaammin. Näinollen maratoonipeli saattaa kestää varsin pitkään ja onkin tarkoitettu vain kärsivällisille ennätystentavoittelijoille.

Tiimipeliaula

Tiimipeliaulassa voit keskustella muiden samassa aulassa olijoiden kanssa ja pyytää haluamaasi henkilöä peliin. Jos peliin pyydetty henkilö hyväksyy pelipyynnön, peli alkaa. Vastaavasti jos joku toinen pyytää sinua peliin, saat siitä ilmoituksen ja voit valita hyväksytkö vai hylkäätkö pelipyynnön.

Kaksintaisteluaula

Kaksintaistelun aloittaminen toimii samalla tavalla kuin tiimipelinkin aloittaminen. Haastava pelaaja voi tosin säätää kahta pelin ominaisuutta ennen haastamista:

Samat palikat molemmille pelaajille: Jos tämä on asetettu asentoon kyllä, molemmat pelaajat saavat pelin aikana täsmälleen samanlaiset palikat. Näinollen häviäjä ei voi syyttää huonoja palikoita häviöstään.

Rivimäärä, joka pitää poistaa kerralla ennenkuin rivit siirtyvät vastustajalle: Kaksintaistelun aikana saadut täyden rivit siirtyvät vastustajan pelikentälle jos pelaaja saa kerralla poistettua vähintään niin monta riviä kuin tällä asetuksella määrätään. Mikäli tähän asetukseen valitaan "1", kaikki täydet rivit siirtyvät aina vastustajan kentälle. Tälläinen peli luonnollisesti loppuu varsin nopeasti koska rivejä ei koskaan katoa. Sopii siis hyvin pikapeliksi.Pelaaminen

Peliä pelataan kuten klassista Tetris-peliä. Pelialueen yläreunasta lähtee tippumaan palikka jota voi liikuttaa vasemmalle ja oikealle sekä kääntää ympäri. Palikka tippuu hiljalleen alaspäin ja myös pelaaja voi halutessaan tiputtaa palikan alas. Kun palikka on alhaalla, kaikki pelialueelle muodostuneet täysinäiset, ehjät rivit katoavat ja niiden yläpuolella olevat rivit tippuvat alaspäin. Tämän jälkeen uusi palikka lähtee tippumaan ruudun yläreunasta. Peli loppuu kun palikkapino ulottuu pelialueen ulkopuolelle.

Pelialueen oikealla puolella näkyy aina mikä on seuraava palikka joka lähtee tippumaan.

Pisteytys:
Jokaisesta palikasta saa yhden pisteen mikäli peli ei lopu ko. palikan vuoksi. Poistetuista riveistä saa pisteitä sen mukaan montako riviä saa yhdellä palikalla kerrallaan poistettua:
- 1 rivi: 10 pistettä
- 2 riviä: 30 pistettä
- 3 riviä: 60 pistettä
- 4 riviä: 100 pistettä

Yksinpeli

Yksinpelissä on vain tarkoitus saada mahdollisimman paljon pisteitä. Peli vaikeutuu, eli palikat lähtevät tippumaan nopeammin aina minuutin välein (maraton-pelissä 10 minuutin välein). Näinollen nopeammalla pelaamisella ehtii saada enemmän pisteitä mutta hätäilykin varmasti kostautuu.

Tiimipeli

Tiimipelissä oma pelialueesi on ruudun vasemmassa reunassa ja oikeassa reunassa näet pelikaverisi tilanteen. Pelialueiden välissä näkyy yhteistilanne jossa on sekä sinun että pelikaverisi palikkapinot yhdessä ruudussa toisiaan vastakkain. Peli loppuu kun palikkapinot törmäävät toisiinsa yhteistilanteessa. Kannattaa siis yrittää pitää palikkapinot mahdollisimman alhaalla.

Kaksintaistelu

Kaksintaistelussa pelaajat pelaavat vastakkain. Oma pelikenttä on jälleen vasemmalla ja vastustajan pelitilanne näkyy oiokealla. Pelin häviää pelaaja jonka peli loppuu aiemmin. Kun jompikumpi pelaaja saa tietyn määrän rivejä pois kerrallaan, rivit siirtyvät vastustajan kentälle. Se montako riviä pitää kerrallaan poistaa, riippuu asetuksista jotka haastava pelaaja valitsi aulatilassa.