Erottaja

Ohjeet

Pelin kuvaus

Kun eriväriset pallot eksyvät toisten karsinoihin, on ne ohjattava omiensa luokse. Tehtävänäsi on paimentaa pallot omiin karsinoihinsa ja pidettävä eri väriset loitolla. Runsaasti haasteita mitä pidemmälle peli kehittyy. Ole hyvä paimen!

Aulatila

Sisäänkirjautumisen jälkeen pääset aulatilaan jonka yläosassa näkyy kaikkien aikojen, kuukauden, viikon ja päivän parhaat tulokset. Jos olet rekisteröitynyt, näiden alapuolella näkyy myös oma henkilökohtainen paras tuloksesi.

Parhaiden tulosten alapuolella on kolme painiketta, yksi kullekin pelin vaikeusasteelle. Kun viet hiiren jonkin painikkeen päälle, yläosan pistelista näyttää kyseisen vaikeusasteen parhaat tulokset. Klikkaamalla painiketta voit aloittaa pelin kyseisellä vaikeusasteella.

Pro-tasoille voi ostaa väliaikaisen pelioikeuden taateleilla.

"Poistu"-painikkeella voit poistua pelistä takaisin Aapelin etusivulle.

Pelaaminen

Pelin tarkoituksena on erotella ruudulla lentelevät pallot omille alueilleen. Erottelu tapahtuu ohjeemalla hiirellä alueita erottavaa seinää ja siinä olevaa aukkoa.

Normaalilla vaikeutasolla alueita on vain kaksi. Punaiset leppäkertut pitää saada vasemmalle ja siniset ukkelit oikealle. Kun kaikki ovat oikeilla alueilla, pääset seuraavaan kenttään jossa eroteltavia palloja on enemmän.

Pelin pro-tasoilla alue on jaettu yhden seinän sijasta kahdella seinällä kolmeen ja neljään eri alueeseen. Pelin idea on kuitenkin pro-tasoilla aivan sama, pelaaminen on vain haastavampaa kun on useampi seinä ohjattavana.

Pelin saa väliaikaisesti tauolle klikkaamalla hiiren painiketta pelialueen päällä. Peli jatkuu kun hiirtä klikkaa uudestaan. Vaihtoehtoisesti pelin saa tauolle myös painamalla P-näppäintä näppäimistöltä tai klikkaamalla "Tauko"-painiketta pelin oikeassa alakulmassa.

Peli päättyy mikäli et onnistu erottamaan palloja oikeille alueille aikarajan puitteissa. Pelin päätyttyä voit aloittaa uuden pelin klikkaamalla vasempaan alareunaan ilmestyvää "Uusi peli"-painiketta. Takaisin aulatilaan pääset "Takaisin"-painikkeella.

Pisteytys

Jokaisen läpipäästyn tason jälkeen saat pisteitä riippuen siitä monesko taso oli kyseessä ja paljonko sinulle jäi aikaa vielä jäljelle. Esimerkiksi jos tason 3 päätyttyä aikaa jäi jäljelle vielä 15 sekuntia, saat 3 * 15 = 45 pistettä.

Mikäli näyttää siltä että et ehdi saada palloja eroteltua ennen ajan loppumista, ei kuitenkaan kannata luovuttaa. Kun aika loppuu, saat vielä lisäpisteitä sen verran kuinka monta palloa sillä hetkellä on oikeilla alueilla. Kannattaa siis yrittää loppuun asti.