Bingo

Ohjeet

Sisäänkirjautuminen ja pelimerkit

Päästäksesi pelaamaan bingoa, sinun tulee olla kirjautuneena Aapeliin. Mikäli sinulla ei vielä ole Aapeli-tunnusta, voit tehdä sen täällä. Bingon pelaamiseen tarvitset pelimerkkejä, jotka käyvät myös korttipeleissä ja hedelmäpelissä. Jos sinulla ei ole vielä pelimerkkejä, voit ostaa niitä joko täältä tai suoraan Bingo-pelistä.

Pelaaminen

Saapuessasi pelihuoneeseen, voit joutua ensin odottamaan uuden kierroksen alkua, koska peliin ei voi osallistua kesken kierroksen. Sekä pelin aikana että odotellessasi kuitenkin rupatella muiden huoneessa olijoiden kanssa vasemman alareunan keskusteluikkunassa. Oikean alareunan näytöstä näet kuinka lähellä voittoa eri pelaajat ovat.

Uuden kierroksen alkaessa voit ostaa kierrokselle yhdestä kuuteen bingolipuketta klikkaamalla niiden kuvakkeita. Yksi lipuke maksaa 10 pelimerkkiä ja voit perua oston klikkaamalla kuvaketta uudelleen.  Pelimerkit veloitetaan vasta, kun kierroksen alkuun on aikaa jäljellä 15 sekuntia. Tämän jälkeen lipukkeita ei voi enää ostaa eikä ostettuja lipukkeita perua. Mitä useamman lipukkeen ostat, sitä paremmat ovat mahdollisuutesi voittoon.

Kun olet ostanut lipukkeet ja varsinainen peli alkaa, voitkin ruveta jännittämään. TV-ruudussa näkyy arvotut numerot. Jos mistä tahansa lipukkeestasi löytyy arvottu numero, se merkitään automaattisesti sinisellä värillä. Sinun ei siis tarvitse itse etsiä numeroita lipukkeista. Numeroita arvotaan niin pitkään, kunnes joku pelikierrokseen osallistujista voittaa, eli saa BINGON.

Se pelaaja voittaa, jonka yhdestäkin pelilipukkeesta löytyy tarvittavan muotoinen kuvio. Potti on kierroksen lipukkeiden ostamiseen käytetty pelimerkkien summa, josta on poistettu talon osuus. Jos voittajia on vain yksi, hän saa koko pelimerkkipotin itselleen. Potin suuruus riippuu siitä montako pelaajaa osallistui kierrokseen ja montako lipuketta he ostivat. Jos voittajia on useita, potti jaetaan tasan heidän kesken.

Tämän jälkeen alkaa jälleen uusi pelikierros. Pelin yläreunassa on kolme painiketta. Niiden kautta voit ostaa lisää pelimerkkejä, kytkeä pelin äänet pois ja päälle - tai poistua pelistä.