Backgammon

Aulatila

Pelin latauduttua päädyt suoraan aulatilaan, jossa näet vasemmalla muut käyttäjät ja oikealla käynnissä olevat pelit. Keskellä on iso ikkuna missä voit keskustella muiden aulassa olevien kanssa.

Ylhäällä on pelin aloittamiseksi tarvittava haastamistila. Säädä pelin asetukset haluamiksesi, valitse vasemman reunan listasta haluamasi vastustaja ja klikkaa "Haasta valittu pelaaja" painiketta. Peli alkaa vastustajan ottaessa haasteen vastaan. Vastaavasti muut käyttäjät voivat haastaa sinua peliin. Saadessasi haasteen, se näkyy keskusteluikkunan yläpuolella ja voit valita hyväksytkö vai hylkäätkö sen.

Mikäli haluat seurata muiden pelejä, valitse peli oikean reunan pelilistasta ja klikkaa listan alla olevaa "Katso valittua peliä" painiketta.

Taatelipelit

Backgammonia voit pelata myös taatelipanoksilla. Näissä peleissä molemmat pelaajat maksavat tietyn panoksen ja voittaja saa koko potin.

Haluatessasi pelata panoksin, klikkaa yläreunassa olevaa "Pelaa taateleilla" valintalaatikkoa. Tällöin pelin asetuksiin ilmestyy lisänä uusi asetus, josta voit valita pelipanoksen. Taatelipelin valinneet käyttäjät näkyvät vasemman reunan listassa siten, että heidän nimimerkkinsä perässä näkyy taatelin kuva, merkki pelimiehestä!

Taatelipelin valinneet voivat haastaa vain muita taateleista pelaavia.

Pelitila

Pelin alkaessa pelilauta ilmestyy näytölle. Itse laudan alla on keskustelutila jossa voit jutella vastustajasi kanssa. Laudan vasemmalla puolella näkyy pelaajat ja heidän jäljellä oleva peliaika. Laudan oikealla puolella on ohjaustila missä pelitilanteesa riippuen on näkyvissä erilaisia painikkeita tai valintoja.

Kummankin pelaajan pelinäkymä on samanlainen siten, että oma kotialue on pelilaudan oikeassa alakulmassa. Näin ollen oma pelisuunta on aina vastapäivään.

Pelaaminen

Itse pelin perusohjeita ei tähän ole erikseen sisällytetty. Mikäli Backgammon ei ole sinulle entuudestaan tuttu peli, löydät säännöt esimerkiksi Wikipediasta.

Oman vuoron alussa heitä noppia klikkaamalla "Heitä" painiketta. Mikäli "Heitä autom. omalla vuorolla" on valittuna, ne heitetäänpuolestasi  eikä "Heitä" painiketta ole näkyvissä. Heiton voi tehdä myös klikkaamalla pelilautaa hiiren oikealla painikkeella.

Nappuloiden siirtäminen pelilaudalla voidaan tehdä parilla eri tavalla. Ensimmäinen on, että klikkaat hiirellä ensin sitä kiilaa josta haluat siirtää nappulan ja sitten kohde kiilaa jonne haluat siirtää sen. Mikäli "Siirrä autom. (suurempi ensin)" on valittuna, riittää että klikkaat vain lahtökiilaa. Nappulaa siirretään tällöin automaattisesti pitempi matka.

Olipa käytössäsi kumpi tahansa tapa, voit liikuttaa niitä aina myös raahamalla: paina haluamaasi lähtökiilaa,  ja raahaa se haluamaasi kiilaan.

Kun olet tehnyt siirtosi, siirrä vuoro vastustajalle klikkaamalla "Hyväksy" painiketta. Vaihtoehtoisesti voit myös klikata pelilautaa hiiren oikealla painikkeella. Hyväksyminen pitää tehdä myös vaikka et voisi siirtää mitään nappuloita, ellet ole kykenyt päälle "Hyväksy autom. jos ei siirtoja" toimintoa.

Aikaraja

Jokaisella vuorollaan pelaajalla on käytössä tietty aika. Tämä ajan käydessä loppuun, alkaa pelaajan henkilökohtainen peliaika juosta (pelaajan kasvokuvan ja nimen alla). Mikäli tämäkin aika loppuu, pelaaja häviää pelin.

Vuoroaika alkaa siis alusta jokaisen vuoron alussa mutta pelaajien henkilökohtainen peliaika vain uuden pelin alkaessa. Näin pelaaja voi siis halutessaan käyttää joihinkin yksittäisiin siirtoihin enemmänkin aikaa

Tuplaaminen

Pelissä on käytössä tuplauskuutio, joka alussa ei ole kummankaan pelaajan hallussa. Ensimmäistä tuplaamista voi ehdottaa kumpi tahansa, mutta sen jälkeen tuplaaminen menee vuorotellen. Tuplaamista voi siis ehdottaa vain silloin, kun kuutio ei ole vastustajan hallussa.

Jos haluat tuplata, varmista ensin että "Heitä autom. omalla vuorolla" valintalaatikko ei ole valittuna. Tällöin saat seuraavan oman vuoron alussa näkyviin painikkeet "Heitä" ja "Tuplaa". Klikkaa Tuplaa-painiketta

Jos jompikumpi pelaaja ehdottaa tuplaamista, vastustajalta kysytään hyväksyykö hän sen. Vastustaja ottaessa vastaan tuplauksen, pelin pisteet ja mahdollinen taatelipanos tuplautuu ja tuplauskuutio siirtyy haastajalta vastaajalle. Huomaa että mikäli vastustaja ei hyväksy tuplausta, hän häviää pelin välittömästi!

Suurin mahdollinen tuplaus on 64-kertainen. Tämän jälkeen ei kumpikaan pelaaja voi enää tuplata. Taatelipeleissä tuplaus ei ole mahdollista myöskään, mikäli jomman kumman pelaajan eivarat eivät riitä panoksen tuplaamiseen.