Avaruusluola

Ohjeet

Pelin kuvaus

Hiireä klikkaamalla säätelet raketin kulkua ja keräät avaruuspisteitä. Varo seiniä ja ennakoi kulkusi alati kapenevassa luolastossa!

Pelin aloittaminen

Peliä voi pelata neljällä eri tavalla. Kevyellä avaruusaluksella, raskaalla avaruusaluksella, molemmilla yhtä aikaa tai avaruusliiturilla. Kaksi viimeistä pelitapaa ovat rekisteröityneille käyttäjille. Kun viet hiiren vastaavan pelitavan painikkeen päälle, näet ruudulla myös kaikkien aikojen 10 parasta pelaajaa. Jos pidät hiirtä painikkeen päällä hetken aikaa, näet myös kuukauden, viikon ja päivän 10 parasta. Klikkaa painiketta aloittaaksesi pelin.

Ennen pelin aloittamista voit halutessasi muuttaa pelin grafiikan tasoa ruudun vasemmassa alakulmassa olevasta valikosta. "Normaali" on perusasetus. "Nopea" asetuksella peli piirtää ruudulle vain kaiken välttämättömän. Peli ei näytä yhtä hyvältä mutta toimii hitaammillakin koneilla. "Kaunis" asetuksella pelissä on muutamia ylimääräisiä graafisia tehosteita jotka tekevät pelin paremman näköiseksi mutta vaativat tehokkaan koneen.Pelaaminen

Avaruusaluksesi tai -liiturisi lentää koko ajan tasaista vauhtia oikealle ja siihen et voi vaikuttaa. Aluksella ei voi siis pysähtyä, hidastaa tai kiihdyttää. Alus myös tippuu koko ajan alaspäin painovoiman vuoksi. Voit käynnistää aluksen raketit pitämällä hiirenpainiketta pohjassa ja sammuttaa ne irrottamalla hiirenpainikkeesta. Rakettien käynnissä ollessa alus nousee ylöspäin. Tarkoituksena on välttyä osumasta luolaston seiniin. Jos niin käy, menetät yhden aluksen ja joudut aloittamaan kyseisen tason uudelleen alusta. Kolmen aluksen menetyksen jälkeen peli loppuu. Luolastot muuttuvat pelin edetessä koko ajan vaikeammiksi ja kapeammiksi mikä tekee luolassa lentämisen vaikeammaksi.

Pelin loputtua pääset mitä tahansa painiketta painamalla takaisin alkuvalikkoon.Ohjaaminen

Pelaaminen on erittäin yksinkertaista, tarvitset ainoastaan yhtä hiiren painiketta tai yhtä näppäintä näppäimistöltä. Ainoastaan kahdella avaruusaluksella yhtä aikaa pelatessa tarvitset kahta näppäintä:

Vasen hiirenpainike tai välilyönti: Kaasuttaa vasemmanpuoleista avaruusalusta.

Oikea hiirenpainike tai Enter-näppäin: Kaasuttaa oikeanpuoleista avaruusalusta.

P-näppäimestä voit pistää pelin hetkeksi tauolle ja jatkaa sitten kun haluat painamalla P-näppäintä uudestaan.Pisteytys

Saat pisteitä sen mukaan mitä kauemmin onnistut lentämään aluksella. Eli pisteet lisääntyvät koko ajan tasaista tahtia pelin ollessa käynnissä. Lisäksi luolastossa leijuu välillä bonuksia joita keräilemällä saa lisäpisteitä:

 

  • Sinivihreä pallo: 50 pistettä
  • Vihreä pallo: 100 pistettä
  • Keltainen pallo: 200 pistettä
  • Punainen pallo: 500 pistettä
  • Pyörivä tähti: Ei lisäpisteitä mutta saat yhden uuden aluksen

 Tekstit pelin aikana

Pelin aikana ruudun yläreunassa on näkyvissä seuraavia tietoja:

Taso: Luolastotaso jolla tällä hetkellä olet
Pisteet: Tämän hetkinen pistesaldosi
Paras: Kaikkien aikojen paras pistetulos (ja perässä suluissa taso jolle parhaan tuloksen saanut pääsi)
Aluksia jäljellä: Näyttä montako alusta sinulla vielä on käytettävissä

 Pelistä poistuminen

Pelistä voi poistua takaisin Aapelin etusivulle klikkaamalla Poistu-painiketta alkuvalikon oikeassa alakulmassa.