Foorumit

Viimeisimmät keskustelut

Wordzin Päättymätön Haasteturnaus
Viimeisin viesti: tupelo1 06.10.2018 06:27

Etsi

Foorumiketju hukassa?


Sääntöjä ja ohjeita Turnaukset-foorumille

08.01.2009 12:44
Yhteisövastaava Pronssiliiga Taso 8
Sääntöjä ja ohjeita Turnaukset-foorumille
YLEISTÄ TURNAUKSET-FOORUMIN TOIMINNASTA


Turnaukset-foorumi on turnausten järjestäjien ja turnaukseen osallistujien kohtauspaikka. Turnaukset-foorumilta löydät kilpailuja monesta eri lajista; esimerkiksi biljardista, minigolfista, klassikoista, sekä myös moniotteluja. Jokaiselle löytyy varmasti jotain!

Turnaukset-foorumilla pätevät samat säännöt ja ohjeet kuin muillakin Aapelin foorumeiden alueilla. Yleisten sääntöjen ja ohjeiden lisäksi Turnaukset-foorumille on nähty hyväksi laatia vielä tarkempaa ohjeistusta turnausten järjestämisestä ja niiden toteuttamisesta.OHJEITA TURNAUKSEN JÄRJESTÄJÄLLE

Kun keksit hyvän turnauksen, mieti, onko se todella niin hyvä, miltä se aluksi tuntui. Kiinnostaisiko turnaus muitakin? Tulisikohan siihen osallistujia?

Mieti tarkasti, ennen kuin julkaiset turnauksesi, oletko valmis vetämään turnauksesi loppuun asti. Kesken jääneet turnaukset eivät ole kivoja kenellekään: osallistujat ja muut turnauksen seuraajat saavat mielipahan, jos turnausta ei viedäkään loppuun niin kuin on luvattu, ja Sinä järjestäjänä saat huonoa mainetta siitä, ettei Sinulla ole pitkäjänteisyyttä turnauksen järjestämisessä ja vetämisessä. Jos turnauksesi jää kesken, seuraavaan järjestämääsi turnaukseen ei välttämättä olekaan halukkaita osallistujia.

Kun olet varma, että jaksat hoitaa ja viedä turnauksen loppuun saakka, mieti turnauksellesi sopiva otsikko.


Turnauksen avausviesti on tärkein viesti. Siinä kerrotaan aina vähintäänkin seuraavat asiat: turnauslaji, turnauksen säännöt ja turnauksen aikataulu.

Turnauksen avausviestissä kerrotaan siis selvästi, kuinka turnaus toteutetaan:
- Kuinka turnaukseen voi ilmoittautua?
- Mihin mennessä täytyy ilmoittautua? Milloin turnaus alkaa?
- Onko turnaus kaikille avoin? Rajoitetaanko osallistujia rankingin mukaan? Valitseeko turnauksen järjestäjä pelaajat?
- Millaisilla säännöillä turnaus pelataan? Monestako voitosta pelit pelataan? Millaisilla pelipöydän asetuksilla pelataan?
- Onko turnauksessa alkulohkoja, karsintalohkoja? Kuinka lohkojen pelit muodostetaan? Miten välierät pelataan?
- Millaisella aikataululla turnaus toteutetaan? Mihin mennessä yksittäinen peli on pelattava? Miten toimitaan jos yksittäinen kilpailija ei pelaa loppuun?
- Onko turnauksessa palkintoa?


Palkinto ei ole pakollinen, sillä tarkoitushan on nauttia kilpailun ilosta. Mikäli kuitenkin laitat palkinnon, mieti onko Sinulla varaa/mahdollisuutta antaa palkinto. Mikäli jätät luvatun palkinnon antamatta, voittaja varmastikin pettyy kovasti, ja lisäksi Sinulle saattaa tulla huijarin maine.


Turnauksen alkamisesta, aikatauluista, pelituloksista, päättymisestä ja muista muutoksista tehdään muokkaus aiheen ensimmäiseen viestiin. Avausviestiä päivittämällä on helppo seurata kuinka turnaus etenee! Kerro myös viestiketjuun selkeästi keiden pelivuoro on seuraavana, jotta pelaajat tietävät aloittaa ja myös vastata pelituloksensa.


Esimerkki turnauksen järjestämisestä:
Lainaus:
Järjestän Mestareiden Kasipalloturnauksen. Turnauksessa etsitään mestaripelaajaa biljardin kuningaslajissa, kasipallossa.

Turnauksen säännöt:
Turnaukseen voivat osallistua kaikki joilla on kasipalloranking 100 tai enemmän. Otan mukaan 16 kilpailijaa. Turnaukseen voi ilmoittautua tähän viestiketjuun sanomalla "mukana!" ja ilmoittamalla rankinginsa. Ilmoittautua voi 31.12.2008 asti. Turnaukseen ilmoittautumisaika saattaa kuitenkin loppua jo aikaisemmin, jos kilpailupaikat tulevat jo aiemmin täyteen.

Pelaajat arvotaan neljään (4) lohkoon. Alkulohkon peleissä pelataan 2:sta voitosta, välierässä 3:sta ja finaalissa 5:stä. Lohkopelit on pelattava 10.1 mennessä. Tämän jälkeen tulevat välierät, jotka on pelattava 17.1 mennessä, ja finaali 22.1 mennessä. Jos pelaajasta ei kuulu mitään kahteen (2) päivään vuorossa olevan peli-ilmoituksen jälkeen, peli tuomitaan hänen osaltaan luovutetuksi.

Voittaja saa palkinnoksi 15 taatelin arvosta tavaraa hahmokaupasta.

lisäys 28.12.

Kilpailuun ovat ilmoittautuneet seuraavat kilpailijat:
1.kilpailija1
2.kilpailija2
3.kilpailija3
.
.
Vielä mahtuu!
- -

Lisäys 1.1.

Kilpailijat on arvottu seuraaviin lohkoihin ja turnaus voi alkaa! Lohkopelit pelataan siis kahdesta voitosta ja voittajat jatkavat välieriin.

Lohko A:
kilpailija3 - kilpailija8
kilpailija14 - kilpailija1

Lohko B:
kilpailija7 - kilpailija16
. (jne)
Lohko C:
.
.
Lohko D:
.
.

- - - - - - - -

Lisäys 11.1.

(Tulokset lisätty)

Alkulohko on pelattu ja välierissä pelaavat nyt kolmesta voitosta:

kilpailija3 - kilpailija7
kilpailija10 - kilpailija15
.(jne)
.
- näistä voittajat pelaavat vielä arvotusti vastakkain jolloin jää finalistit -

- - - - - - -

Lisäys 18.1.

(Tulokset lisätty)

Finaalissa kohtaavat viidestä voitosta pelaten: kilpailija7 - kilpailija15

- - - - - - -

Lisäys 22.1.

TURNAUS ON PÄÄTTYNYT! Onnittelut voittajalle kilpailija7! (Tulokset lisätty)
Kun turnauksesi on päättynyt, ilmoita siitä moderaattoreille Kaatopaikanvalvojat-avaukseen. Näin moderaattorit voivat lukottaa kisasi.MIKSI TURNAUKSENI POISTETTIIN?

Turnaukseen vaadittiin osallistumismaksu
Osallistumismaksun sisältävät turnaukset ovat kiellettyjä. Osallistumismaksua ei saa vaatia taateleina, pelimerkkeinä tai rahana.

Turnauksessa ei ollut aikataulua ja/tai sääntöjä
Mikäli turnauksessa ei ole minkäänlaista aikataulua tai suunnitelmaa, turnaus voidaan poistaa. Ikiturnauksia ja säännöttömiä turnauksia ei hyväksytä. Suosituksena olisi saada turnaus vietyä loppuun kahden kuukauden kuluessa avauksesta. Pitkään venyneet turnaukset menettävät usein mielenkiintonsa, ja voivat helposti unohtua hoitamatta. Mikäli turnauksen kesto venyy on siihen oltava hyvät perustelut. Säännöttömät tai epämääräiset turnaukset eivät ole pelaajille reiluja. Kerro avauksessasi selkeästi millaisilla lohkoilla, peleillä, pelipöydän asetuksilla ja pelisäännöillä pelataan.

Turnausta ei hoidettu loppuun
Turnausta tulee vetää! Jos turnausta ei hoideta kahteen viikkoon, turnaus voidaan poistaa kokonaan.

Turnaus järjestettiin Aapelin yksinpeliturnauksissa, foorumia käytettiin vain mainostilana
Turnaus-foorumi ei ole tarkoitettu Aapelin omien yksinpeliturnausten mainostamiseen vaan vain itsetehdyille moninpeliturnauksille. Turnaus-foorumin tarkoitus ei ole myöskään onkia lisää kävijöitä hahmosivuille.

Sääntöjen vastaisesta käytöksestä voi seurata porttikielto foorumille.Mukavia turnaushetkiä kaikille tämän foorumin käyttäjille!

[Moderaattori muokkasi tätä viestiä 04.03.2014 11:09]